Всички права запазени - ИК "Персей" 2024

Валя Василева

Приеми ме, Любов

"Омръзнаха ми мнимите новаторства и прекаленото биене по гърдите на самозванци за слава. Тази жена създава поезия, много по-интересна, по-оригинална и пише самобитно, неповторимо, с ръка на сърцето и с усмивка на лицето. Тя не обича красивия фалш нито в поезията, нито в живота си. Търси отговори на много въпроси и ги намира в досегашното си битие. Тъкмо от този извървян път може да направи нещо много повече от това, което правят другите."

Евтим Евтимов

Стихове
ISBN 978-954-8308-82-3
96 стр., цена 5.98 лв.

Радосвета Миркова

Недописана луна

Цяла нощ
писах
страховете си...

Луната –
недописана
и съвършена...
безкрайна
и начална...
деликатна
и скандална...
ме попита –
какъв е смисълът?

Поезията?!

... Оцеляване.

Стихове
ISBN 978-954-8308-93-9
128 стр., цена 8.90 лв.

Виктория Катранова

Както само аз умея

"Виктория Катранова е познато и обичано лице от екрана. Сега е ред да опознаете и заобичате душата й, вградена в откровената й поезия, нотирана от синкопите на сърцето. Акордите са и мажорни, и минорни. Темпото е ту меланхолично, ту виртуозно препускащо, но в музиката й от думи няма нито един фалшив звук. Стиховете в тази книга ще докоснат най-фините струни на човешката душа, за да зазвучи във всеки от нас могъщата симфония на любовта. А това Виктория Катранова наистина го умее."

Маргарита Петкова

Стихове
ISBN 978-954-8308-21-2
64 стр., цена 5 лв.

Виктория Катранова

В пропастите помежду ни

В новата стихосбирка на Виктория Катранова  „В пропастите помежду ни” поетесата продължава да разплита  кълбото на чувствителното си светоусещане, за да поведе читателя като нишката на Ариадна над пропастите, през които трябва да пренесем любовта, без която не можем. Новата книга на Виктория Катранова доказва по неоспорим начин, че първата й стихосбирка „Както само аз умея” не е била фалстарт, а едно категорично начало, което ще продължава своя поетичен маратон, за да достигне до върховете на българската поезия.

Стихове
ISBN 978-954-8308-52-6
64 стр., цена 5 лв.

Виктория Катранова

Музикалната кутия

"Знаете ли какво е музикална кутия? Ей такова едно нещо, ювелирно изработено, с инкрустации, с обков, направено от добро дърво, а когато отвориш капачето му - разсипват се кристалните звуци на някоя стара мелодия, която обаче винаги те хваща за сърцето. Отворете „Музикалната кутия“ на Виктория Катранова. Няма да съжалявате. Просто ще си я държите на нощното шкафче, за да ви е винаги под ръка, когато душата ви има нужда от пречистване."

Маргарита Петкова

Това е третата стихосбирка на талантливата съвременна поетеса, събрала най-новите й звънливи, искрени, лаконични и дълбоко интимни стихове.

Стихове
ISBN 978-954-8308-72-4
64 стр., цена 5 лв.

Виктория Катранова

Нова страница отварям

"Кога човек разбира, че трябва да затвори една страница и да отвори нова? Може би след години на заблуда, може би след най-прекрасно изживените мигове, а може би просто се събужда една сутрин и животът му нашепва – да започне на чисто.
Виктория Катранова вече е доказала със своята поезия, че краят е просто ново начало и с тези 50 безименни стихотворения тя отново влиза в сърцата на своите читатели, за да сподели с тях, че:

          "Новото – готово,
          старото – издиша.
          Вече – честно слово –
          друг роман ще пиша."


Прочетете го! И чакайте продължението."

Маргарита ПетковаСтихове
ISBN 978-954-8308-94-6
64 стр., цена 5 лв.

Ирина Захару

През огъня - към светлината

Дъщеря на българка и грък, Ирина Захару (род. на 19. Х. 1989 г.) има две родини. Израснала е в централна Гърция, до град Волос, на Пелион (митичния Полуостров на кентаврите), откъдето е поел за своето пътешествие древногръцкият кораб «Арго» с Язон и аргонавтите. От 8-годишна пише стихове на гръцки език, има много публикации и литературни награди. От 18-годишна създава поезия и на български език, защото все повече я тегли към северната й родина.
"Има нещо много по-мило и родно, нещо приветливо и някак доверително в българската среда. А когато си в началото на жизнения си път, изпълнен с безбройни мечти и надежди, най-ценно упование е усещането за тази топла човечна простота, характерна може би само за българския народ. Своето "благодаря" към него втъках в стиховете си." - казва авторката.
"През огъня – към светлината" е първата й книга на български.


Стихове
ISBN 978-954-8308-51-9
80 стр., цена 5 лв.

Ирина Захару

Ненастъпило време

Дъщеря на българка и грък, Ирина Захару израства и живее в Гърция, но особено силно усеща българските си корени. Създава стихове, близки до поетиката на класическата българска поезия и символизма, но интерпретиращи съвременни теми – за родината, проблемите на днешния човек, духовността, любовта…


Помолих земята за теб,
да бъде дъгата ú мост...
и спомних си, сякаш в завет,
как повиках те в пролетна нощ...

В небето потърсих звезда –
падаща, топла, безсмъртна...
В нея да вярвам, че пак
ненастъпило време ще върна...

Стих да прошепне нощта,
песен в душата да върне...
И мост от сияйна дъга
нашта любов да прегърне.

Стихове
ISBN 978-954-8308-84-7
80 стр., цена 5 лв.

Антология на българския символизъм

Душата ми е стон

Съставител: Петър Величков
Любовта, изневярата и смъртта, мимолетността на отлитащия миг и ужасът да бъдеш девствен са основните мотиви в поезията на българските символисти. Те изпълват характерната за течението поетика с реални и земни чувства, придавайки им изненадваща необятност и фатална съдбовност.
Книгата представя за пръв път българския символизъм в неговата разноликост - наред с христоматийните автори Траянов, Яворов, Дебелянов и Лилиев са включени и неизвестни на съвременния читател поети като рано загиналият Йосиф Башмуцки и класикът Йордан Йовков като поет символист, както и поетесите Екатерина Ненчева, Дора Дюстабанова и Яна Язова.

  

ISBN 978-954-8308-01-4
224 стр., цена 8 лв.

Евтим Евтимов, Романьола Мирославова

Младо вино

Антологична книга с любовната лирика на Евтим Евтимов и Романьола Мирославова - двама поети, свързали своя житейски и творчески път. Те намират вдъхновение един в друг, от което се раждат вълнуващи стихове, някои от които бързо се превърнаха в съвременна класика («Жена на балкона», «Младо вино», «Искаш ли да съм лоза», «Македонска благословия»...). Освен тях в книгата са включени и съвсем нови, непубликувани досега стихове.

  

ISBN 978-954-8308-76-2
96 стр., цена 5.98 лв.

Маргарита Петкова

Подсвирквайки – към Голгота

"Тази жена е научила много хора (сред щастливците съм и аз),  че драматичната поезия не е сълзливата поезия, че автоиронията е задължителна, когато най-много те боли и че болката може да се трансформира в красота, послание, философия.
И ако от живота не винаги произтича поезия – от поезията є непременно произтича живот. Най-неоспоримото доказателство, че любов и живот са синоними, съществува точно в тази книга. „От любов, е знайно, никой не умира. Впрочем, а без нея – има ли живот?”
И ти става едно безстрашно и дори едно красиво... при мисълта за смъртта. Защото по Маргаритенски към Голгота се тръгва „подсвирквайки”."

Камелия Кондова

  

ISBN 978-954-8308-90-8
96 стр., цена 5.99 лв.

Кети Бозукова

Драскотини

***

Смисълът е във движението –
да налееш вино от бутилката,
да нарежеш хляба на приятеля
и да проследиш на птицата крилете.


Дело на талантлив поет, книгата впечатлява с лаконичния си, но богат на внушения изказ.
"Драскотините" - един нов жанр в българската поезия, в който всяка дума е пестелива и тежи на мястото си.

  

ISBN 978-619-1610-19-8,
96 стр., цена 9.98 лв.

Анжела Димчева

Крехка суета

Поезията е пеперуден мост... По него душата пристъпва чисто гола. Тя е и реална, и виртуална душа. А мостът не е от бетон, а само от въображение, попило очаквания. Затворих рисунки от думи, усмивки, страхове и сънища в хартиените стени на три книги – „Предспомен“ (1989), „Температура на духа“ (1996) и „Сезони на душата“ (2009). Вглеждането в детайлите на времето ме подтикна да съградя една нова поетична къщичка – „Крехка суета“ (2013), която сега разлиствате. Изкуството е цветният сън, който ни спасява от баналното. Изданието е съвместен арт проект с художничката Ангелина Павлова, с чиито стъклени фигури моите текстове дишат по нетривиален начин. Ангелина Павлова „оковава“ говора на самотата в пластичността на стъклото и проглежда по-навътре и от сърцето... Тази книга е подчинена на нашия общ, променлив фокус към тялото, душата, фикцията „живот“ и диханието на въображението.

Анжела Димчева

  

ISBN 978-619-1610-17-4
144 стр. + 16 стр. цветни илюстрации, цена 10 лв.

Евтим Евтимов

Отец Паисий обикаля още…

Да, това е новата книга на „поета на виното и любовта”, но в нея ще откриете не „любовни” стихотворения, а поетични творби, които ровят в раните на миналото и настоящето, за да ни изправят пречистени пред бъдещето. Включени са безусловни „класики” като „Паисий обикаля още” и „Крепост”, както и други шедьоври на поета. Макар и „нелюбовни”, те също са пропити от любов – към всичко онова, което ни прави българи и хора. Вижте другото лице на големия български поет Евтим Евтимов.
Стихотворенията в тази книга ребром поставят пред всеки от нас въпроса: „Дали съм българин или не съм?”. Не само по-новите, но и тези, писани преди десетилетия, продължават да звучат удивително актуално, като и до днес проверяват българската кръв и отговорност пред бъдещето.

  

ISBN 978-954-8308-77-9
96 стр., цена 6.98 лв.

Катя Кремзер

Пясъчна роза

„Русалките не жертват любовта…” – този стих на Катя Кремзер ме връща в моята средна възраст, когато написах: „Колко е лесно да бъдеш влюбен на двадесет години. И колко е лесно да бъдеш разлюбен...” Днешната поезия кръстосва шпаги с много други визуални и словесни възможности – преди всичко заради интернет.
Въображението на поетите не признава граници. Но най-добрият спомен, който можеш да оставиш след себе си, е една усмивка. Мечтата е по-силна от спомена. А Катя Кремзер ни води през мечтани пространства и ни кара да се усмихваме. Дано не загуби тази страст – да ни подарява своите илюзии – миражите на душата си.
Любомир Левчев

„Пясъчна роза” се чете бавно като любовна библия. Поетесата не се опитва да контролира света, нито да ни налага формули за поведение, тя непрекъснато разговаря с нас,
усъмнявайки се в себе си, в любимия, в символите на установените порядки – защото най-изменчивото нещо не е природата, а човекът. В стила на Катя Кремзер тлее полъх от френския феминизъм, нищо че тя живее във Виена. Космополитизмът на европейската висока култура се е вселил в нея – в изразителността на фигурата º, в притаените полутонове на гласа º, в благородството и съчувствието към страдащите, в обикновените думи, които тя вгражда в езерно кристални метафори – естествени като повея над девствени гори.
Анжела Димчева

  

ISBN 978-619-161-319-9
96 стр., цена 14 лв.

Евгени Минчев

55 мига от любовта

Познат повече като пиар и благотворител, лорд Евгени Минчев е и поет, който с тихо безпокойство управлява римите на душата си. Излива ги в стихове, които също толкова свенливо търсят читателя си, без да бъдат натрапвани, без да очакват аплодисменти или специално тълкуване. С немалък житейски опит, преминал през военно училище, служба в градския транспорт, а после и до днес - във висините на хайлайфа, Евгени променя професиите, оставайки верен на поезията. В едно от наградените си стихотворения през далечната 1985 година той признава, че е "Работник денем, през нощта поет". До днес това кредо е валидно и спазвано стриктно.
През 2017 г. той стана носител на Голямата награда "Романьола Мирославова" в международния поетичен конкурс "Лирични гласове". Тази стихосбирка съдържа поетични откровения от последните три години.

  

ISBN 978-619-161-158-4
64 стр., цена 10 лв.

Маргарита Петкова

Тъй рече Виктор…

Виктор пристигна внезапно и веднага почна да се пише сам. Това, разбира се, е метафора – аз траках по клавишите. Разбира се, няма и никаква мистика – който списва стихове, знае как става. Тоест, изобщо не знае. „Някой диктува” е метафора на Андрей Германов, която кохортата стихоплетци кудкудяка наляво и надясно, га че ли звездите им го говорят.
Виктор си дойде със заглавията и архитектониката. В социалната мрежа стихотворения от десетина куплета никой не чете. Дори аз. Та Виктор избра вътрешните рими. Аз се съгласих.
И тръгна като на шега. Тъй рече за това, тъй рече за онова – четири години в незнаен ден, в незнаен час на екрана на компютъра се появяваше поредното стихотворение. Направо на екрана. И направо пред читателите. 62 стихотворения.
После, също така внезапно, както дойде, Виктор взе, че си отиде. Пак без мистика и метафори. Просто знам, че повече няма да пиша така, дори и да искам. А аз никога не се напъвам да редя римички на всяка цена – каквото там си се подреди. И никога не знам какво е искал да каже авторът! Виктор беше ту отвеян, ту саркастичен, ту зъл, ту неприлично сантиментален, обаче винаги честен. Много ми е скъп, пустият му Виктор, затова го споделям в книга, може пък и вие да го харесате.
Ох, да, неизбежният въпрос – кой е Виктор, по дяволите?! Както е възкликнал Гюстав Флобер: „Мадам Бовари – това съм аз!”, тъй рече и Виктор…

Маргарита Петкова


  

ISBN 978-619-161-176-8
64 стр., цена 12 лв.

Добромир Банев

Любов до синьо

Когато се разминаваме с хората в живота си, ние разпознаваме собствените си лица. Понякога, колкото по-бързо вървим един към друг, толкова повече се отдалечаваме. Любовта е синя като небето, непредвидима като море, неудържима като болка, неустоима като цвета на очите, които я обещават. И ние всички до един се надяваме да станем нейни избраници.
Любовта е в бистрšто отсреща, в клоните на есенните дървета, в неподправената прелест на снега, в разцъфтелите поляни и лятното слънце, което знае да обича безусловно. Докато сезоните се сменят, ние съществуваме в безвремието на града, където една малка стая пази тайните на нашите целувки. Далеч от суетата, ние се обичаме до припадък, а най-малкото съмнение в чувствата на другия ни завръща с още по-голяма сила към същата тази любов, защото да си отдаден някому, е изпитание, което си струва да бъде преживяно.
За това става дума в „Любов до синьо“. Книга, изпълнена с надежда и увереност, че най-доброто винаги предстои. Добромир Банев не дава рецепти за това как да обичаме. Той само ни припомня кои сме, за да продължим уверено напред, уповавайки се на любовта във всичките ѝ измерения и форми. До сетен дъх.


  

ISBN 978-619-161-192-8
64 стр., цена 12 лв.

Добромир Банев

Всички дни ще се казват неделя

Новата книга на един от най-обичаните български поети. Неделята е време, което отделяме за човека до себе си или за любимите си занимания. Ден на щастието, защото можем истински се наслаждаваме на свободата да бъдем онези, които сме всъщност – без маска и без грим, без необходимостта да правим компромиси с начина, по който виждаме света.
„Всички дни ще се казват неделя“ е книга, която се чете на един дъх. Авторът умело съчетава силата на ритмичното слово с похватите на драматургията, за да остави сюжетната линия интригуваща до самия край.
Животът се състои в нашето минало, което с времето ни кара по-щедро да ценим настоящето. „Сега“ и „тук“ са думи от важно значение, тъй като бъдещето остава несигурно събитие. Учим се от грешките и времето е единствен съдник за изреченото и премълчаното, за стореното и несвършеното. Любовта е кодирана в нас и в голяма степен именно от нас зависи доколко ще ѝ позволим да бъде наш неизменен спътник по пътя, който ни е отредено да извървим. „Младостта като пролет е кратка“, но винаги помним уханието на цъфналите дървета. Облаците обещават дъжд, но рано или късно слънцето изгрява отново, за да ни напомни, че е хубаво да живеем живота си с усмивка. Морето няма да престане да ни очаква, независимо колко сме пораснали.
Любовта може и да е странен случай, но сме благодарни за всяка споделена секунда. Каквато и любов да сме преживели, обричаме я на незабрава – като детство, което също никога няма да си отиде.

  

ISBN 978-619-161-320-5
128 стр., цена 20 лв.

Костадин Филипов

На дъх от лятото

„На дъх от лятото“ е дебютната стихосбирка на Костадин Филипов, който работи върху нея повече от три години. Книгата съдържа 48 лирически откровения, а ето и едно от тях: 

В СКУТА НА НОЩТА
Унесен в самотата на покоя ти,
изпивам жадно твоите сълзи.
Изгубени в безкрая на умората,
погалени от топъл дъждостих.

Нас Вечността дари ни със доверие,
полегнали на скута ѝ в нощта.
Сред хиляди човеци се намерихме
сякаш единствени сме във света.

А утрото се смее и ни маха
зад паяжините на прашната лоза.
От нас завинаги си тръгна мракът
по нишката на своята сълза.

Костадин Филипов е журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по BTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по BTV. Главен редактор е и на информационния сайт delo.bg.


  

ISBN 978-619-161-196-6
64 стр., цена 12 лв.

Костадин Филипов

Нощ и нож

„Костадин Филипов е отдавна известен от малкия екран и с успеха на книгите си „На дъх от лятото“ (лирика) и „Ангела и Джема“ (новели). Във втората си стихосбирка „Нощ и нож“ той продължава пътя си към сърцата на своите читатели. Стихотворенията му са оценени от любителите на изящната словесност, сполучливо облечени в музика и изпълнени от популярни певци. За мен беше удоволствие да опознавам нощта и ножа, защото те не са само съществителни, звучащи еднакво, а и характерна за поезията на Филипов метафора. Разбира се, стиховете са любовни – любовните нощи и любовните ножове, които разсичат мрака, за да изведат и автора, и многобройните му читатели до светлината, към която всички се стремим. Нейното начало е между кориците на тази книга. Тръгнете по пътя, който тя ви чертае, и не забравяйте непременно да си купите „риза на цветни квадрати“. Удобна е!“ – Маргарита Петкова, редактор на книгата

  

ISBN 978-619-161-285-7
64 стр., цена 14,99 лв.

Маргарита Петкова

Белите ми нощи

Белите ми нощи ме сполетяха внезапно. И сами започнаха да се пишат. При мен всички стихове така идват – самостоятелно, без да ме питат, без да мога да ги управлявам и без да искам да им държа юздите. Затова са верлибри, свободни стихове, които едва успявах да догонвам, когато успявах. Никога не съм държала сметка на стихотворенията си защо са такива – в момента, в който изписваш думите, те вече престават да са твои, живеят си своя живот. И тъй като са свободни, си избраха да прескачат пунктуацията, да не се препъват в точки и запетайки. Интелигентният читател не трябва да бъде ограничаван от автора във възприя­тията си – нека всеки си слага препинателните знаци според вътрешния си ритъм, придиханията и задъхванията. Според собствените си усещания. Така, мисля, е честно. Както казва Томас Хигинсън, „Когато една мисъл ти взима дъха, изискванията за граматика са несъстоятелни“. Та няма лошо да си глътнете граматиката в някоя бяла нощ, напротив, напротив…
Маргарита Петкова

  

ISBN 978-619-161-293-2
208 стр., цена 20 лв.

Костадин Филипов

На дъх от лятото

„На дъх от лятото“ е дебютната стихосбирка на Костадин Филипов, който работи върху нея повече от три години. Книгата съдържа 48 лирически откровения, а ето и едно от тях: 

В СКУТА НА НОЩТА
Унесен в самотата на покоя ти,
изпивам жадно твоите сълзи.
Изгубени в безкрая на умората,
погалени от топъл дъждостих.

Нас Вечността дари ни със доверие,
полегнали на скута ѝ в нощта.
Сред хиляди човеци се намерихме
сякаш единствени сме във света.

А утрото се смее и ни маха
зад паяжините на прашната лоза.
От нас завинаги си тръгна мракът
по нишката на своята сълза.

Костадин Филипов е журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по BTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по BTV. Главен редактор е и на информационния сайт delo.bg.


  

ISBN 978-619-161-196-6
64 стр., цена 12 лв.

Маргарита Петкова

Още бели нощи

Искате бели нощи? Как да ви кажа – единственият начин е да си издрапате до тях през черните дни. И не, не съм черногледа или цялата в бяло – животът е такъв, редуват се нещата, както денят и нощта се редуват, горе-долу поравно. Даром даденото също трябва да се плати. Всичко, което искаш в този живот, трябва да си го изработиш. Има ли, питате, такава любов? Има, разбира се. Всяка любов е такава. Когато две любови се срещнат и се познаят, тогава са белите нощи. Дори посред бял ден. Адски е просто, затова не можете да го разберете, все усложнявате. Отвътре навън, не обратното. Малко като в приказката за златната вода е. Седиш на брега на реката, покрай теб минават разноцветните води на живота, стига да не си далтонист, не е сложно. Ако имаш търпение, ще дочакаш бялата вода. Бялото съдържа в себе си всички цветове, ама това обикновено го забравяме. На бялото не можеш да кажеш, че е черно. Черното се преодолява, бялото се живее.
Маргарита Петкова

  

ISBN 978-619-161-321-2
208 стр., цена 20 лв.

Костадин Филипов

На дъх от лятото

„На дъх от лятото“ е дебютната стихосбирка на Костадин Филипов, който работи върху нея повече от три години. Книгата съдържа 48 лирически откровения, а ето и едно от тях: 

В СКУТА НА НОЩТА
Унесен в самотата на покоя ти,
изпивам жадно твоите сълзи.
Изгубени в безкрая на умората,
погалени от топъл дъждостих.

Нас Вечността дари ни със доверие,
полегнали на скута ѝ в нощта.
Сред хиляди човеци се намерихме
сякаш единствени сме във света.

А утрото се смее и ни маха
зад паяжините на прашната лоза.
От нас завинаги си тръгна мракът
по нишката на своята сълза.

Костадин Филипов е журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по BTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по BTV. Главен редактор е и на информационния сайт delo.bg.


  

ISBN 978-619-161-196-6
64 стр., цена 12 лв.

Катя Кремзер

Дланите на Господ

Катя Кремзер дели живота и творчеството си между България и Австрия. Тя е инженер по електроника и магистър по бизнес администрация, но непрекъснато съчетава професионалното поприще с призванията по рождение – поезията и музиката. Автор е на стихосбирките „Среднощно нок­тюрно“ (2014), „Обичам те, любов“ (2015), „Пясъчна роза“ (2017) и „Дланите на Господ“ (2023). Член е на СБП, СБЖ и АСП. Участва активно и отразява културния живот на българите във Виена. Награждавана е за принос в популяризирането на българската култура в чужбина.

Силата на всеки истински писател се крие в подсъзнателните внушения, извиращи между метафоричното наслагване на различни културни и митологични символи. Тази натрупана словесна енергия постепенно обзема читателя на стиховете в „Дланите на Господ“, защото в съчетаването на ежедневните възприятия и енигматичното усещане за света се достига до пълнозвучие, хармония и релакс. Само така поезията е инструмент, активиращ струните на всяка душа – като раковина на спасението.
Д-р Анжела Димчева

  

ISBN 978-619-161-140-9
128 стр., цена 12 лв.

Маргарита Петкова, Добромир Банев

Абсурдни времена

Любовта във всичките ѝ състояния – в поетичния диалог на двамата най-обичани поети, Маргарита Петкова и Добромир Банев.
В дългоочакваното ново, нецензурирано издание на безспорния бестселър „Абсурдни времена“ припознаваме себе си такива, каквито сме се чувствали някога, или такива, каквито мечтаем да бъдем в компанията на човека до себе си. Егоизмът често надделява, но мисълта за любимия бързо ни връща на земята. Недоволството е непрестанен спътник, но споделената бутилка вино ни кара да погледнем към утрешния ден с нова надежда. Ревността ни погубва, но остава сигурен начин да заявим своята любов пред света. Скандали и целувки се редуват като дни, в които нищо няма да се повтори или поне не по същия начин.
Животът ни е психодиспансер, където намираме онзи, с когото „по лудост си приличаме“, за да упражним изконното си право да обичаме и да бъдем обичани. И за това никой не може да ни сочи с пръст. Единствено нашето легло може да ни съди. В името на любовта, която остава завинаги, независимо колко е позволила да вземем от нея.


  

ISBN 978-619-161-268-0
192 стр., цена 25 лв.