Всички права запазени - ИК "Персей" 2019

Марина Юденич

Добре дошли в Трансилвания

Трансилвания, Румъния. Археологическа експедиция, водена от известния германски учен Рихард Ерхард, започва разкопки сред руините на Поенарския замък, любимото владение на граф Влад III Цепеш – Дракула. Със супермодерната си техника археолозите откриват човешки череп, който може да бъде отнесен към средата на XV век – времето, когато е бил убит Дракула. На следващата сутрин черепът е изчезнал, а труповете на членовете на експедицията са намерени без капчица кръв в тях. Ужасяващата мистерия кара целия свят да заговори за второто пришествие на Дракула.


Путила, Карпатите. Убито е момче, а тялото му е напълно обезкръвено. Разследващият случая Богдан Славич се консултира с известен патоанатом, който му разказва за рядко заболяване на кръвта, наречено порфирия и причиняващо жажда за кръв. Наричат го още „царска болест”: пурпурният недъг заразява предимно хората, облечени в пурпур – кралските особи.


Москва. Михаил Ростов, учен от Научно-изследователския институт по хематология, се среща с млад английски издател относно публикуването на изследванията си върху порфирията, които биха предизвикали сензация в света на науката. След няколко дни той и приятелката му са открити мъртви.

Париж. Ексцентричният аристократ лорд Антъни Джулиън среща свой отдавнашен приятел – Владислав Текски, с когото заедно са учили в „Итън”. Влад му споделя, че има дълг към предците си: потомък е на граф Дракула и смята, че той е бил незаслужено очернен през вековете. След време идва вестта, че Влад Текски е починал внезапно. Изпълнителите на завещанието му издирват лорд Антъни Джулиън, защото покойният е оставил някаква изключително важна заръка за него. В предсмъртното си писмо Влад Текски моли приятеля си да прободе мъртвото му тяло с кол от трепетлика, преди ковчегът да бъде зазидан в семейната им гробница.

Лорд Антъни изпълнява странната молба и се заема да разнищи обстоятелствата около смъртта на Влад с помощта на бившия полковник от ЦРУ и спец по Русия и Източна Европа Стивън Мур и профайлърът Полина Вронская, работила в Чечня и Западна Европа. Дирите ги отвеждат към тайнствената Трансилвания, където още витае духът на граф Дракула.

Роман
ISBN 978-954-9420-69-2
448 стр., цена 14.99 лв.

Марина Юденич

Титаник отново плава

Неизвестно пророчество на Нострадамус.

Милионери, спецагенти и терористи се включват в аферата.

На търг, организиран от “Сотби”, е продаден неизвестен ръкопис на Нострадамус. Купува го американският милионер Антъни Джулиън. В ръкописа е предсказана гибелта на “Титаник”, както и че стотина години по-късно прочутият лайнер ще бъде построен отново, което ще доведе до разтърсващи събития. И Антъни Джулиън се заема с това амбициозно дело. Заедно с руския магнат Сергей Потапов той създава компанията “White Star”. Идеята е да се построи нов “Титаник”, който да се превърне в атракция за супербогаташи, жадни за силни изживявания.

Да ръководят службата за сигурност на новия лайнер са привлечени бившата “зелена барета”, дипломат и шпионин Стивън Мур и натрупалата опит като психолог в Чечня Полина Вронская. Ще имат много работа, защото сензационният проект се превръща в прицел за различни маниаци и терористи.

Междувременно мистериозна жена възлага специална поръчка на издирван от Интерпол легендарен майстор на взривни устройства...

Роман
ISBN 978-954-9420-80-7
304 стр., цена 9.98 лв.

Марина Юденич

Дан за ангелите

Отлично познаваща света на олигарсите, Марина Юденич създава този роман, в който прави психологически разрез на лъскавия им и скъп начин на живот, потопен в мащабни престъпления и интриги. Това е и роман за жестоката борба на една жена да се измъкне от оковите на съпруга си, изградил финансова империя, премазвайки всичко и всички по пътя си. Преди години двамата са пристигнали от провинцията, за да завладеят Москва, напълно уверени, че много скоро столицата ще се окаже в краката им. Във времето на промените те успяват да постигнат мечтите си. Но в живота нищо не се дава даром. За успеха трябва да се плати. Той заплаща, обричайки се на живот на ръба, тя – на мъчителен брак с човек, когото е обичала, но бруталното отношение на който е превърнало любовта й в страшна омраза...

Ще дойде момент, когато тя ще заеме мястото му в офиса, в прозорците на който се оглежда Кремъл. Финансовата империя е изправена пред банкрут и тя сама трябва да се справи с това, но й предстои да разнищи една загадка, скрита в тайнствен средновековен замък край Лоара.

Роман
ISBN 978-954-9420-50-0
352 стр., цена 9.98 лв.

Марина Юденич

Датата на моята смърт

Сент Мориц. Млад и самоуверен руски олигарх загива по време на ски в елитния зимен курорт. Според медицинските и полицейските заключения причината е нещастен случай.

Цюрих. В една от най-големите швейцарски банки е получено странно разпореждане относно сметката на олигарха. Направено е три часа и половина след смъртта му. От самия него.

Москва. Бившата съпруга на олигарха, с която той неочаквано се е развел преди половин година, все още го обича. Смъртта му я въвлича в поредица от необясними събития, които поставят на изпитание чувството й за реалност и вещаят фатален за нея край. Но тя трябва да открие дали любимият й мъж е бил човек с опасни амбиции, поддал се на изкушенията на властта. И какво иска от нея, макар и мъртъв...

Роман
ISBN 978-954-9420-42-5
336 стр., цена 9.98 лв.

Роман
ISBN 978-954-9420-34-0
352 стр., цена 9.98 лв.

Марина Юденич

Сент Женвиев дьо Боа

Сред тихите алеи на прочутото руско гробище “Сент Женвиев” в предградията на Париж 39-годишният оръжеен магнат Дмитрий Поляков среща жена с поразителна красота и е изцяло омагьосан от нея. Представила му се като Ирен фон Пален, наследница на една от най-старите и богати дворянски фамилии, тя ще го въвлече в смъртоносен вихър от неподозирани страсти и унижения, който може да му коства живота.В степните простори на руския юг група чеченски терористи се установява на базов лагер сред руините на древен манастир, където е погребана страшна тайна. На следващия ден всички са открити мъртви.Двама могъщи мъже – крупният бизнесмен Дмитрий Поляков и чеченският генерал Бесан Шахсаидов (считан за национален герой в родината си, а в Русия – за терорист № 1), започват разследване независимо един от друг. Първият иска да установи самоличността на загадъчната жена, а вторият – причината за смъртта на хората си, сред които е и най-близкият му приятел. Миналото разтваря вратите си пред тях, за да ги потопи в поредица от потресаващи събития…

Роман
ISBN 978-954-9420-21-3
352 стр., цена 9.98 лв.

Марина Юденич

Антикварят

Неизвестни престъпници опустошават салона на известен московски антиквар и го изправят пред фалит. 24 години по-рано родителите му са убити жестоко. Убийците, похитили колекцията му, така и не са открити. Следите водят към 19 век, когато гениален крепостен художник тайно рисува портрет, който ще донесе нещастие на всеки, в чиито ръце попадне. Съдба или мистика е това?