Всички права запазени - ИК "Персей" 2024

Сергей Минаев

Мразя тази столица!

Столицата е градът мечта за всички провинциалисти, където мирише на успех, където са големите пари, скъпите проститутки, висенето всяка вечер в престижни ресторанти и клубове. Но за повечето й обитатели такова щастие може да им се изсипе само случайно. Например – във вид на куфарче с 1 млн. долара. Именно това куфарче е трябвало да стигне до бюрото на високопоставен столичен чиновник във вид на подкуп от страна на бивши мафиоти, сега собственици на сериозен бизнес. Но куриерът изгубва това куфарче и то попада от едни ръце в други, давайки шансове на различни хора да реализират мечтите си...
Както и останалите произведения на Минаев, «Мразя тази столица!» е роман за съвременния човек, за неговата самота в циничното общество. Минаев е най-добрият писател диагностик на съвременността ни. А ако към това се добави динамичният сюжет, увлекателността на повествованието, хумора, преминаващ в сатира и сарказъм, баснословният успех на книгите му е напълно разбираем.Роман
ISBN 978-619-161-014-3,
320 стр., 12.99 лв.

Сергей Минаев

The Мацки

Андрей Миркин е млад московски журналист, който работи като светски наблюдател на лъскаво списание. Животът му е неспирен купон: коктейли, модни клубове, неангажиращ секс, пилеене на служебни пари, манипулиране на околните, маркови дрехи и возила... – всичко, за което може да мечтае един модерен млад мъж. Андрей има връзка едновременно с две момичета, всяко от които си мисли, че е единствената в живота му – нахаканата бизнесдама Лена и манекенката и пиарка Рита. Това не му пречи да сваля всички, които са от женски пол, с красива външност и се движат. Той много добре знае какво иска да чуе от него всяко момиче и номерът му минава безотказно. Един ден на пътя му се появява невинната красавица Катя, в която той вече се влюбва истински.
Но неочаквано добре подреденият му живот се сгромолясва и Андрей се оказва попаднал в мрежа от интриги...
Потопете се в лъскавия свят на елита, където съществителното “любов” се употребява най-често с глагола “правя”. Там стремежът е да те познават и да се познаваш с всички, да си по страниците на светските списания и да живееш по-долче, по-гучи и по-версаче.
Тотален бестселър в Русия и постигнал луда популярност, романът „The Мацки” вече пое пътя си към екрана. Филмът (с участието на Алексей Чадов и Олга Куриленко, „момичето на Бонд” от най-новият филм за агент 007).Роман
ISBN 978-954-8308-09-0
512 стр., цена 17.99 лв.

Сергей Минаев

Духless

Откровен, прям и циничен роман за ултраматериалистичния свят на новия елит. Главният герой е млад московски топмениджър – търговски директор на руския филиал на транснационална компания. Печели много пари, живее сред суперлукс. Когато не се занимава с правене на пари, се отдава на удоволствията, които без проблем може да си купи – секса, наркотиците и алкохола, които запълват света, в който живее. Единствената спасителка за него може да стане момичето, което го обича, но не вижда заблудите, в които той тъне. 
"Духless" е вулгарна и цинична, но изключително мъдра книга, в която се търсят отговорите на въпросите: Накъде да вървим? Как да живеем?...

Роман
ISBN 978-954-9420-49-4
384 стр., цена 14.99 лв.

Сергей Минаев

Media Sapiens:
Битката за третия мандат

Авторът на “Духless” хвърля бомба в света на медиите с роман, написан в неподражаемия му стил – достъпно, с циничния език на улицата. И една мутра ще умре от кеф да го прочете.
Запознайте се с Антон Дроздиков – млад, интелигентен, циничен и напорист специалист във Фонда за ефективна политика. Една от задачите му е да пише речите на политиците, които са на власт. И той не измисля нищо по-добро от това: да адаптира към съвременността речите на Гьобелс, министърът на пропагандата на Третия райх. Когато това е скандално разкрито, Антон е уволнен и заплашен, че отсега нататък светът на медиите ще е затворен за него. Но той поглежда към телевизора и казва като същински медиен терминатор: "I'll be back!"
Шансът му за реванш настъпва, когато получава неустоимо предложение от загадъчен мъж с огромно влияние. Той му предлага да оглави медийния щаб на опозицията срещу президента Путин...

Роман
ISBN 978-954-9420-62-3
312 стр., цена 9.98 лв.

Сергей Минаев

Media Sapiens:
Дневник на информационния терорист

НВ традицията на големите холивудски хитове бестселъровият автор на Русия Сергей Минаев създава “MEDIA SAPIENS 2” – книгата, с която завършва романната си дилогия за света на съвременните медии и политика.
Върнал се в голяма игра, медийният спец Антон Дроздиков е на върха. Сега той оглавява медийния щаб на опозицията в Русия. Антон има възможност да дирижира медиите и оттам да решава политиката и бъдещето на страната. Той е проумял, че не любовта, а ужасът е най-силното чувство в масите. А от друга страна, той знае правилото, че най-добрата новина за медиите е лошата. Затова, като шеф на руските опозиционни медии, Антон си дава сметка, че трябва да се внуши на масите, че управляващите не само не правят живота им по-добър, но дори и не гарантират безопасността им. И какво по-красноречиво средство за това от инсценирането на един чисто медиен терористичен акт в Московското метро – със стотици “ранени” статисти, линейки и телевизионен екип, който “случайно” е бил наблизо? Или пък война в Грузия? Но да си играеш с огъня не винаги е безопасно. Започват да загиват и хора.
На Антон му предстои пътуване в ада и достигане до най-високия връх...

Роман
ISBN 978-954-9420-75-3
287 стр., цена 9.98 лв.

Сергей Минаев

РОБ

Новият хит от автора на култовия роман „Духless”.

Александър Исаев е поредният млад човек, за когото емблемата на успеха е визитна картичка с неговото име и логото на голяма корпорация, съчетано с позицията мениджър. Той сбъдва мечтата си, но само за да разбере, че лъскавите бизнес сгради крият не само предизвикателства и възможности, но и много безсънни нощи, въпроси, които не спират да звучат в главата ти, колеги, готови на всичко, за да те прецакат, и едно ново, доста по-различно разбиране за корпоративния свят.
С присъщия си цинизъм и бруталност Минаев ни показва разложението на големите корпоративни структури, безхаберието, което цари на всички нива, превъзходството на личния интерес пред фирмения и пълната неангажираност на служителите. Но всичко това всъщност изобщо не е пагубно в годините преди финансовата криза – корпорациите реализират печалби, директорите строят къщи и карат висок клас автомобили, мениджърите се радват на бонуси и на още някои „допълнителни” придобивки, които си осигуряват сами, тайно загребвайки от паричния поток, минаващ през тях.
Александър Исаев се научава да прогресира в стъклената сграда, прекарвайки все повече време в социалните мрежи и осигурявайки си стабилни доходи. Личният му живот е в пълен синхрон с липсата на смисъл в кариерата му.
Но нещата се променят. Светът е изправен пред най-опасната криза от времето на Голямата депресия. На Исаев предстоят интересни събития и житейски уроци, за които, за съжаление, няма как да бъде подготвен.Роман
ISBN 978-619-161-064-8,
544 стр., 17.99 лв.

Сергей Минаев

Видеоти

Хаплив и ултра актуален.
Тотален хит в Русия.
От автора на „Духless“.
Има ли място за любов в циничния свят?

Андрей Миркин е популярен водещ на тв шоу. Живее охолно, прекарва дните си сред фенове, а нощите - на купони с момичета, чиито имена не винаги успява да запомни до сутринта. Материалната му задоволеност го прави все по-циничен. За него момичетата са еднакви, шоуто му е на автоматична, Москва е негостоприемна, клубовете са скучни и вече нищо не му носи истинска, разтърсваща емоция. В свят без никакъв морал и сред господството на парите/спонсорите границата между личността, която е на екрана, и истинското му аз се размива все повече и повече.
Но погледът на Миркин към света се преобръща, когато среща интелигентна, красива и независима учителка в държавно училище, с която се запознава по време на снимки. Тя е напълно безразлична към него, което кара свикналия на женско внимание водещ да я иска още повече. Макар и започвайки като на шега, скоро връзката им се задълбочава и се превръща в истинска любов. Тази зависимост от друго човешко същество е нещо съвсем ново за прагматичния Андрей. Пред него стои избор – дали да се довери и да се откаже от разпуснатия си начин на живот, за да не загуби Наташа, или да бъде свободен да живее ден за ден. И ако избере да остане сам, ще продължи ли да харесва онова, което е?Роман
ISBN 978-619-161-214-7,
512 стр., 19.99 лв.