Всички права запазени - ИК "Персей" 2019

проф. Константин Коротков

Светлина след живота

Научни свидетелства, че смъртта не превръща живото мислещо същество в прах, във вкочанена материя, а е процес на разделяне на безсмъртната душа с тленното тяло.
Проф. Константин Коротков е един от най-авторитетните учени на Русия – професор в Санкт-Петербургския технически университет, в университета “Холос” (САЩ) и “Грину- ич колидж” (Австралия), президент на Международния съюз по медицинска и приложна биоелектрография, директор на Международния институт по биологични системи. Той е най-големият специалист в света по „ефекта на Кирлиан“ (газоразрядно излъчване на тъканите на човешкото тяло), използващ най-новите постижения на науката.
Книгата му „Светлина след живота“ предизвиква истинска революция в научните среди. Авторът изучава подробно момента на смъртта, когато сърцето спира, близките плачат и се готвят за погребение. Просто, ясно и достъпно дори и за най-широката читател- ска публика са поднесени резултатите от многогодишните изследвания, които регис- трират колебанията в човешките енергии в продължение на няколко дни след смъртта. Така може точно да се определи от как е починал човек - от естествена или насилствена смърт. Душата не напуска тялото веднага в момента на смъртта. Известно време тя е свързана с тялото, кръжи около него и проверява дали не би могла да се върне.
Когато не религиозен мистик или екстрасенс, а уважаван в цял свят учен изнесе подобна сензационна информация, нещата вече изглеждат различно.
Методът се оказва много полезен. Криминалистите вече могат „да взимат“ показания от трупа, да определят от каква смърт е умрял човек - от насилствена, самоубийство или нещастен случай.


ISBN 978-954-9420-09-8,
176 стр., 9.98 лв.

Даг Ойстейн Ендсьо

Сексът и религията

Даг Ойстейн Ендсьо (р. 1968 г. в Ан Арбър, Мичиган) е професор по изследване на религията в университета в Берген, Норвегия, както и изявен адвокат, борещ се за човешките права. Преведена вече на десетина езика, книгата му „Сексът и религията” е най-значимото световно изследване в тази област.
От японски религиозни фестивали, посветени на фалоса, до древни будистки текстове, възхваляващи секса между мъже, от литургии в шведски църкви, завършващи с масови оргии, до богове, които се преобразяват в животни, за да правят секс с хора, взаимоотношенията между секса и религията са сложни и разнообразни, а въпросите, които вълнуват вярващите, понякога са смущаващи: кои видове секс трябва да се наказват със смърт, дали развратът наистина причинява урагани и бедствия, одобрява ли Бог брака между хора с различно вероизповедание? Съсредоточавайки вниманието си върху юдаизма, християнството, исляма, индуизма и будизма, авторът на тази книга се опитва да обясни историята, първопричините за възникването и основните закономерности в отношението на съвременните религии към секса, като използва свещени текстове, древни митове, доктринални твърдения, исторически документи и други източници.


ISBN 978-619-161-001-3
288 стр., цена 9.98 лв.

Ранди Б. Нойес

Изкуството да ръководиш себе си

„Изкуството да ръководиш себе си” ще ви покаже как да накарате сърцето и ума си да заработят в тандем, така че да откривате и да постигате това, което наистина искате от живота.

Тази книга ще ви помогне да си изясните какво искате да пос­тигнете в личния си живот и на работното място и ще ви посочи начините да го направите. Ще можете да разпознавате, разбирате, овладявате и направлявате своите чувства, за да мислите по-доб­ре и да въздействате на себе си и на околните.
Независимо дали търсите повече креативност, или по-голямо удовлетворение в професионалното си развитие, по-добри лични взаимоотношения, или пък душевен мир, тази книга ще ви покаже как да установите връзка с вашата емоционална интелигентност и да постигнете хармония с вашия вътрешен глас. Мислейки чрез чувствата, ние сме способни по-добре да ръководим себе си и другите около нас. Чувствата могат да бъдат използвани като двигател, защото, вместо да прикриваме емоциите, можем да ги използваме, за да създадем живота, за който мечтаем.

Ранди Б. Нойес, председател на Leadership International, Inc., обучава както индивидуално хиляди хора в областта на лидерството, така и корпоративни клиенти като AT&T, Exxon и Mobil Oil.
„Изкуството да ръководиш себе си” е бестселър в много страни и е носител на награда „Книга на годината” в категория „Бизнес” в САЩ.


ISBN 978-619-161-181-2
224 стр., цена 13 лв.

Хенрик Свенсен

Краят е близо

Какви са рисковете да бъдем сполетени от земетресение, изригване на вулкан, наводнение, свлачище или друго природно бедствие? Можем ли да се предпазим и да противостоим?
Авторът – уважаван учен и изследовател, разказва за историята, опасностите и поуките от природните бедствия. Интригуващо и с много любопитни факти е разказана историята на знакови природни бедствия като Лисабонското земетресение (8,4 по Рихтер, съпроводено час по-късно от цунами и взело живота на над 100 хил. души), урагана Катрина (2005), земетресенията в Сан Франциско (1906) и Хаити (2010), промените в климата, довели до суши и наводнения с милиони жертви в колониална Индия, Русия, Китай и днешна Африка, изригването на вулкани като Везувий (Италия), Санта Мария (Гватемала), Паракутин (Мексико) и тези в Исландия, мащабните пожари, наводнения и свлачища...
Историята на тези бедствия ни учи как да оцелеем. Това е опитът на човечеството и ако го познаваме, в съчетание с проучванията на конкретната ни природна среда от специалисти, можем да спасим живота си в един свят, над който тегне заплахата: Краят е близо!
Това е книга, заредена не със заплахи, а с предупреждения как да оцелеем в един свят, който променяме с присъствието си и действията си.


ISBN 978-954-8308-61-8
320 стр., цена 11.98 лв.

Проф. Константин Коротков

Излъчването на живота

Енергийното ни поле е индикатор на нашето здраве, непрекъснато е под въздействието на стреса, лошата екология и отрицателните биополета на заобикалящите ни. Как да открием болестта, още преди да са се появили симптомите й?
Като се опира на най-новите компютърни технологии, проф. Коротков изследва енергийното поле на човека и неговите реакции на различни въздействия (на лошата екология, неправилното хранене, стреса, чуждите отрицателни биополета).
Енергийното поле се накъсва, по него се появяват дефекти и пролуки, през които е възможно да проникнат още вредни влияния. В определен момент функционално слабата или претоварена система не издържа и проблемът слиза на физическо ниво. Човек се разболява и симптомите се проявяват. Проф. Коротков успява да хване заболяването в най-ранен стадий, а съвременната медицина е доста по-ефективна, когато още няма клинични симптоми. Ако индексът на здравето е спаднал под нормата, преди всичко трябва да се заредим с енергия, да коригираме отклоненията чрез най-естествени методи.
Мисълта има материална основа, тя е енергия. Човешкото съзнание може да влияе върху физическите процеси в нашия свят и в нашето тяло. За пръв път с изцяло научни методи проф. Коротков регистрира любовната мисъл и молитвата като особени притоци на енергия.
Сладкодумно и достъпно ученият поднася резултатите от многогодишните си научни изследвания.

ISBN 978-954-9420-33-3
160 стр., цена 6.47 лв.

Ларш Свенсен

Философия на страха

Живеем във време на страх. Всекидневно медиите ни заливат с такава информация, извеждаща на преден план опасностите на съвременния живот – от природни бедствия до педофилия, тероризъм и болести.
Страхът е проникнал навсякъде. Той властва и в личния живот на човека, и в живота на обществото. Политиците и организациите, които лобират за своите интереси, постоянно ни предупреждават за всевъзможни опасности и заплахи, в резултат на което много от действията ни са причинени от страха.
Авторът изследва феномена на страха, разсъждава за това защо той ни отблъсква и в същото време ни привлича. Тази книга ни кара да се замислим за последствията от експлоатирането на страха в политиката и бизнеса, а също така и за това до какво може да доведе прекомерната концентрация на опасности, мнимо или реално съществуващи във всекидневието ни. Авторът се стреми да разкрие негативните цели, които тази култура на страха преследва.
Социалното и личното послание на книгата е, че страхът ни лишава от нашата свобода, че нашето прекалено изострено внимание за опасности, които ни заобикалят, засяга неприкосновеността на личния ни живот и свобода.
Като сме наясно с начините, чрез които страхът ограничава свободата ни, ние можем да преодолеем въздействието му върху всекидневния ни живот.

Ларш Свенсен (р. 1970) е професор в университета в Берген, Норвегия, и един от най-известните скандинавски философи. Книгите му „Философия на страха”, „Философия на злото”, „Философия на скуката” и „Философия на модата” са преведени на 22 езика. Успехът им се дължи на това, че са написани увлекателно и достъпно.


ISBN 978-619-161-032-7,
192 стр., 9.98 лв.

Ерик Бертран Ларсен

Адската седмица:
7 дни, които ще променят живота ти

Как да рестартираш живота си само за седем дни? Това показва световноизвестният ментален треньор и бивш военен от спецчастите Ерик Бертран Ларсен в книгата си, променила представата за приложната психология и личната мотивация. „Адската седмица“ е вдъхновена от тренировките на военноморските тюлени и е специално адаптирана така, че да помогне на всеки да постигне дългосрочно професионални и лични успехи, като го накара със собствени сили да пречупи ограниченията, които сам си налага.
Книгата предлага широк спектър от техники за самоусъвършенстване и практични съвети. С тях човек действително може да промени живота си само за 7 дни, като излезе от зоната си на комфорт. Общите правила, които се спазват през тази седмица, включват: ставане в пет часа и лягане в 22 часа, само здравословна храна, занимания със спорт поне един час дневно, да не се водят празни разговори, да не се гледа телевизия, да не се използват социалните мрежи. През „Адската седмица” трябва да се съсредоточиш върху това да бъдеш в най-добрата си форма и да изпълняваш текущите си задачи.
„Адската седмица” е нещо като глътка чист въздух. Помага ти да излезеш от автоматизма, да спреш за момент и да преосмислиш живота си. Задаваш си много важни въпроси, за които обикновено нямаш време. Забелязваш, че около теб има много възможности и врати, които можеш да отвориш.
Ерик Бертран Ларсен е един от най-известните ментални треньори в света, успешен предприемач и бивш военноморски тюлен. Сега той помага за успеха на мениджъри на световни компании, професионални атлети, олимпийски медалисти. Популярността му прекрачва границите на родината му Норвегия, а сред клиентите му са Microsoft, Бостънската консултантска група, енергийният гигант „Статойл“.


ISBN 978-619-161-172-0,
240 стр., 13 лв.